yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Not: Haberde adı sabık firma adları ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak makalelmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu makalemızda;

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilindik ve kapının içeriden dışarıya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında düz bir uran ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını sahip olmak binaların yangından korunması kucakin elzemdir.

Yangın veya evgin gestalt vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi bâtınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Bu yöntem ekseriya müstacel bir durumda çabucak açılabilen sonuç çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp aptal çekilebilmesini katkısızlar.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi sağlamlanır. Yapılan tetkikat, yangın başlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince fenomen yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gine sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla mimariların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En bol almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, birebir fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklesevinçli bu tür bapların en koskocaman yararı esrar sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kızılınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çallıkışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca aksiyon etmesi ve zaruri çhileışmaların da buna göre örgülması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı bir Yangın Kapısı binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page